Figaro team Holland


Verslag 2e Figaro Tourtocht 2 juni 2013
We worden wakker zo rond 7 uur, kijken als eerste naar buiten en ja hoor we hebben.......zon!!!.
Even goed wakker worden en kijken of het echt waar is en ja hoor het moet een geweldig mooie dag worden, geen wolkje te bekenen.
Alle spullen staan weer klaar, de welkomst tassen van de KNAC, de route boeken, bedankjes, de goodybags, lunch en dinerbonnen , een klein jaar voorbereiden om op 1 dag alles goed te laten verlopen
Vanaf Lemele rijden we met de 2 Figaro's richting Brummen, alles zit mee en ook daar is de poort al open en kunnen we gelijk alles klaarzetten.
De eerste deelnemer komt al aan en langzaam maar zeker stroomt de parkeer plaast vol met Figaro's uit alle delen van het land.
Er is ook een Duitse Figaro aanwezig, getipt door een ander komt hij kennismaken,  helaas tijd om te rijden heeft hij niet, maar wil volgend jaar zeker mee rijden.
Iedereen geniet van de mooie locatie, The Gallery, alle auto's worden bekeken en de koffie met het gebakje neemt ook goed aftrek.
Tegen 12 uur wordt het tijd om te vertrekken en haal de mensen bij elkaar, na een korte uitleg en uitdelen van de route (in geval van nood te gebruiken) start de karavaan van 19 Figaro's.
We rijden door Brummen richting Zutphen, dan een stukje door Deventer en dan komen we op de IJsseldijk en genieten van de zon, omgeving en de enthousiaste reacties onderweg.
Iets later als gedacht komen we aan op de lunchlocatie bij Eet en Tapperij Bijsterbosch in Welsum,  in een prachtige serre staat ons uitgebreide lunchbuffet al klaar.
Na een korte mededeling van Tanja gaat iedereen lekker lunchen en is het een gezellig geroesemoes van stemmen.
Dan komen de eerste zich al melden om de rally te gaan rijden en als 1 schaap over de dam is.........
binnen no time zijn alle tassen, boeken en formulieren uitgedeeld en starten de deelnemers aan de laaste fase van de rit.
De rally zelf, een niet al te moeilijke maar juist leuke rit door de provincie Overijssel.
Gewapend met routeboek, 5 te beantwoorden vragen en 5 foto's + vragen te zoeken/beantwoorden gaan de teams op pad.
Vanaf de lunch-locatie, meteen het veer oversteken richting Olst, door Olst zelf heen en binnendoor richting Heetten, naar Holten, langs Hellendoorn om uiteindelijk in Raalte te eindigen bij Taverne Tivoli.
Daar gingen de mensen op de rode loper voor de foto en dan is het wachten op de laatste deelnemer.
Gelukkig kwam iedereen binnen en waren er geen pech gevallen , wel 1 uitvaller maar door een afspraak en niet door nare omstandigheden.
Na aankomst hebben Tanja en ik de vragen direct nagekeken, de start en eind tijd genoteerd en konden we de 3 prijswinnaars bekend gaan maken.
In de tuin van het restaurant hadden ze een lange tafel gereserveerd en zat iedereen gezellig aan een drankje, de prijzen werden uitgedeeld, de bedankjes meegegeven en zo langzaam maar zeker begonnen een aantal mensen aan de terug rit.
Een grote groep is ook blijven dineren en dit was een (naar mijn mening) hele gezellige en geslaagd einde van een fantastische 2e Figarotocht.
Volgend jaar zullen wij wederom het eerste weekend van juni de 3e Figarotocht organiseren, met of zonder de Engelse Figaro owners club, maar daarvan houden we jullie vanzelfsprekend op de hoogte.

Iedereen heel erg bedankt voor jullie enthousiasme en mogelijk maken van de Figarotourtocht.
Ook nogmaals heel erg veel dank aan onze sponsoren:
Mequiar's Nederland voor het ter beschikking stellen van het prijzen pakket.
Koninklijke Nederlandse Automobiel Club  (KNAC) voor hun promotie tasjes.
Figarocars Holland, Autobedrijf Manenschijn , Figarospecialist voor hun bijdrage in de Figarotourtocht,

                          Tanja en Brigitte
                         Figaroteam Holland